Dubbelslag in Bakel

Afgelopen woensdagavond stonden onze fca mannen aan de start bij de WVAN in Bakel. Het was prachtig weer, zonovergoten en geen zuchtje wind. Perfect weer om te koersen. Maar als het zwaar genoeg is blijven er teveel renners in de strijd wat resulteert in massaspurten.

Bij de masters ontstond al na 1 ronde een kopgroep van een man of 9. Geert Jan zat er ook bij. Ze kregen nooit meer voorsprong dan 35 sec. maar hielden het lang vol. Even werd er goed samengewerkt, maar toen het zwaarder werd was de samenwerking ook niet meer optimaal. Enkele ronden voor het eind maakte Raats nog de overstap van het peloton naar de kopgroep, waarna het peloton na een ronde ook aansloot. Het werd een massaspurt waar de snelle mannen streden om de prijzen. Willy eindigde op een knappe 2e plaats in de spurt, en ook Bart reed binnen de prijzen en werd 14e. Hans was de pechvogel van de dag en reed lek. Peter hield het 2 ronden voor het eind voor gezien. Geert Jan eindigde als 30e, maar de uitslag doet er niet zo toe. Hij heeft een perfecte koers gereden en ronden lang meegedraaid in een snelle kopgroep. Petje af voor de fca masters.

Bij de Amateurs was ook direct al een kopgroep van 4. Zij reden een behoorlijk gat, maar ook daar hield het niet stand tot het einde. In de tweede helft van de koers vond het peloton het wel welletjes en begon te rijden. Het gaat werd zienderoog kleiner tot ze aansloten. Er werd volop gesprongen maar ze lieten niemand meer wegrijden. Joost was veel voorin te zien en vanaf de kant was te zien dat het beter ging dan de voorgaande weken. Ook bij de amateurs eindigde de koers in een massasprint. Ferry kwam nét iets te kort en eindigde (net als Willy) op een mooie 2e stek. Henry zat daar kort achter en eindigde als 5e. Knap hoor als je net flink ziek bent geweest. Joost eindigde in de buik van peloton, maar had een mooie actieve koers achter de rug. Ook de amateurs hebben het zeer goed gedaan met 2 van de 3 renners in de top 5.

[flickrset id=”72157626423281849″ thumbnail=”square” overlay=”true” size=”large”]

Leave a Reply