8 van Beegden, NWB

Zal ik gaan, zal ik niet gaan. Met een motivatie onder het nulpunt, was het wikken en wegen. Uiteindelijk toch maar gegaan. Op naar Beegden, tevens het decor voor de Open NWB Kampioenschappen.  Met ‘slechts’een man of 45 aan het vertrek doet dit geen eer aan de vrijwilligers die al de NWB wedstrijden telkens maar weer organiseren. Maar goed, ook al staan er maar 2 renners aan de start, kan het nog een hele toer zijn om te winnnen…

Bij het warm rijden was het goed opletten. Nog nooit hier gereden, en wat was het draaien en keren zeg. Ook glooiende wegen, met 2 klimmetjes erin, waaronder die naar de start/finish toe. Niet zo extreem als in Hoensbroek, maar toch 45 ronden (85 kilometer) over de krengen, dat zal wel gaan tellen. Besloten om me rustig te houden in het begin, en dan maar eens te zien war er in het vat zit. De felle wind op sommige stukken was ook niet echt lekker om tegenin te fietsen, dus krachten sparen.

Door het tempo en de aard van het parcours was het knap lastig om naar voren te rijden. Het was wachten op afstappers en daardoor steeds wat plaatsjes opschuiven. Uiteindelijk redelijk vooraan gekomen. Poging 1 om weg te rijden was geen slimme: op kop van het peloton, de weg liep iets af. Die poging hield dus ook geen stand. Poging 2 was de goede: met 3 man weg, maar nog een lange weg te gaan. Na een paar ronden sloot er weer een drietal aan, weer later nog een drietal. 9 man in totaal dus, op naar de finale. De benen waren al redelijk versleten aan het raken. Iets te veel gegokt op de leidersprijs. Ik zat toch van voren en reed lekker, dus waarom niet. Alleen nooit duidelijk een tussenstand doorgekregen, waardoor ik niet wist of het een kansloze missie was. Misschien daardoor toch iets te veel vanmezelf gevergd. Maar ik kon niet eens vooraan aan de spurt bergop beginnen, aangezien een van de mede koplopers zijn fiets in een gat wilde plaatsen waar te weinig ruimte was. Gevolg: een kwak en compleet uit mijn lijn en ritme. Een zevende plaats als gevolg. Toch wel tevreden, gezien de motivatie om te gaan!

Leave a Reply