4 top-10 plaatsen bij WVAN De Mortel

Bij de masters stonden maar liefst vijf man aan de start: Antoine, Andrew, Johan, Peter en Stephan. Na de lange rij getrotseerd te hebben bij de inschrijfauto ,was er amper nog tijd om in te fietsen. Meteen vanaf de start vlogen ze erin. Voor Andrew ging het nog niet hard genoeg en demarreerde hij op het lange rechte stuk. Net voor de eerste volle ronde werd hij weer teruggegrepen. Er werd stevig doorgereden in een poging weg te raken. Op een gegeven moment zaten alle vijf FCA mannen voorin bij elkaar, een mooi gezicht, echter het was maar voor even want John v. Rullen nam de benen. Andrew keek het even aan en besloot het erop te wagen om te sprong te maken, twee man gingen in zin wiel mee, zij reden naar de koploper.

In het peloton was het nu hollen en stilstaan. De vier bleven net weg en gingen sprintten voor de overwinning. Andrew die al veel werk verzet had sprintte naar een mooie vierde plek. Daarachter probeerde Johan nog voor de laatste bocht weg te rijden, maar trok alles op een lint, het leek wel een sprint voor de sprint. Uiteindelijk werd Peter twaalfde, Antoine vijftiende, Johan zeventiende en Stephan zevenentwintigste.

Bij de amateurs vier FCA renners op een veld van 52: Dik, Nick, Joost en Sander. Het was zaak voorin te komen en te blijven, want op het smalle parkoers was het haast onmogelijk om naar voren te komen. Het tempo lag redelijk strak, het leek moeilijk weg te komen. Op een gegeven moment brak het peloton en konden een 20-tal renners zich losmaken van het peloton. Hierin Nick en Sander. Echter, een renner besloot het gat weer helemaal dicht te rijden, met het peloton in een lint achter hem aan. Bij het aansluiten kon Joost de sprong naar de kop van het peloton maken, en krap een halve ronde laten besloot hij gelijk maar het ijzer te smeden als het heet is: demarreren dus. In eerste instantie 1 renner mee, snel nog 3 erbij. De 5 reden enigszins georganiseerd rond, vooral geholpen door teamgenoten die het nodige afstopwerk verrichtten. Gezien de lastige laatste bocht en korte eindspurt besloot Joost nog een laatste poging te doen om los te komen van zijn medevluchters. Hier zat echter te weinig in. Sprinten dus. De laatste bocht stroef doorkomend accelereren, helaas dikke kramp in de kuiten. Uitbollend een 4e plek voor Joost Dik zat goed voorin de pelotonsspurt: 7e. Sander kon nog een extra puntje pakken voor het klassement: 10e.