FCA Club Kampioenschap 2015

Elk jaar kruisen de FCA renners de degens met elkaar voor de titel van Club Kampioen. Dit jaar bestond het kampioenschap uit 2 onderdelen. Onderdeel 1 begon met het inleveren van de fietscomputers. Dit leverde wat stress op bij de goed geprepareerde coureurs, aangezien de kilometers nu niet op Strava kwamen. En: niet op Strava is niet gereden… De bedoeling was om een tijdrit op gemiddelde te rijden. Dus, elke renner moest aangeven welk gemiddelde hij wilde rijden over 15 km, en dit dan zo dicht mogelijk proberen te benaderen zonder tellertje. Dat viel nog niet mee… De beste in dit onderdeel Bleek Sander te zijn.

Onderdeel 2: criterium over 25 ronden, en dus 40 km. Nick had geen zin om te treuzelen en vanaf het vertrek schoot hij er van door. Enkele renners dachten dat het zo’n vaart niet zou lopen en dat hij wel weer terug zou waaien. Andrew niet, die nam geen risico en besloot snel aan te sluiten. Na een ronde had Joost ook wel interesse in die kopgroep, en snel later stak Sander ook over. 4 man, die flink doorreden. Er mocht niemand meer aansluiten, het tempo bleef constant hoog. En deze heren mochten gaan uitmaken wie dit onderdeel zou winnen. Joost besloot tegen het einde een keer aan de boom te schudden. Dit leverde een splitsing op: Nick en Andrew moesten een gaatje laten. Een tweetal rondes later weer een demarrage van Joost om de spurt niet af te wachten. Helaas mislukt. Dit was voor Sander het sein om niet meer over te nemen en te gokken op de sprint.

Andrew en Nick bleven tempo rijden, en kwamen steeds dichterbij. Sander bleef linkeballen, Joost wilde hen niet weer laten aansluiten en besloot de laatste ronde het tempo hoog te houden. In de lange spurt moest hij het wel helaas afleggen van Sander, die dus ook onderdeel 2 won, en overall club kampioen werd. Hulde!

Nick heeft een filmpje gemaakt, en is hier terug te kijken

WVAN Asten-Diesdonk

Drie man stonden in Asten aan de start, op weer een nieuw rondje. Andrew, Peter en Stephan. Veel Belgen dit keer waaronder Bollen de nieuwe Belgisch kampioen. Weinig wind, dus het zou lang bij elkaar blijven. Er waren steeds renners die probeerde weg te komen maar telkens kwam alles weer terug. Vooral Bollen werd goed in de gaten gehouden als hij ging, kwam er meteen reactie. Uiteindelijk lukte het Stephan drie ronden voor het einde om weg te blijven één man ging met hem mee. Af en toe kwam het peloton wat dichter maar de voorsprong bleef groot genoeg tot de finish. Stephan was al blij dat hij deze man kon volgen en werd toch maar mooi tweede. Andrew sprintte naar een zevende en Peter naar een negende plaats.

Bij de Amateurs werd Willy 21e

Omloop van de Heidehof

Na de gezellige ochtend op de markt, had peter nog wel zin om wat te koersen en toog naar Someren- Eind waar de omloop v.d. Heidehof op het programma stond. Een half uur voor de start nog een laatste bui en verder zou het niet meer regenen. Vanaf de start werd er lekker doorgereden, Na vijf ronden gingen twee man weg , vier man sloten aan, waaronder Peter die zijn goede vorm bevestigd zag doordat hij met deze gerenommeerde kleppers mee was ( Witlox, Rullen, Meerkerk, Verhagen ). En kopgroep van zes dus die steeds verder uitliepen. In de bocht achter op het parcours waren al verschillende veertig plussers gevallen, of het nou kwam door het natte wegdek of een oliespoor, het was spekglad. De kopgroep kwam voor de zesde keer bij deze bocht en ook nu ging men er op gepaste snelheid door, toch gleed Verhagen weg en Peter die er net achter zat tikte zijn rem aan( moest wel) en lag er bij, vlug stapte hij weer op maar het gat was al te groot, en zou niet meer terug kunnen keren. Hij sloot later aan bij een tweede groepje van vier en sprintte naar de zesde plaats van de dag.

Peter wint weer in Venlo!

In Venlo stond de maandelijkse masters wedstrijd op het programma van de NWB. Peter had er goede herinneringen aan en dat geeft toch wat meer moraal. Om 16.00 u werd vertrokken voor één uur koers plus vijf ronden. Ook op de baan staat er altijd wel ergens wind, en die was weer voelbaar aanwezig. Na een half uur gingen drie veertig plussers er vandoor. Raats, Evers en v.d. Kerkhof. Peter kon net niet aanpikken en vervolgde zijn wedstrijd in het peloton. Daar werd goed oorgereden maar alles bleef bij elkaar. De vijftig plus kreeg het sein, nog vijf ronden te rijden. Peter wachtte nog even af en ging op twee ronden voor het einde er alleen van tussen door. De laatste ronde leek langer te zijn geworden, maar hij bleef de rest ruim voor en won zo de wedstrijd bij de vijftig plus. Met dank aan Willy waarmee hij afgelopen woensdag tijdens het inrijden in Handel nog uitgebreid tacktieken te hebben besproken. Deze keer ter harte genomen en uitgevoerd.

Tijdrit Breukelen

Vandaag stond Joost aan de start in de polder Breukelen voor een tijdrit over 2 ronden van elk 10 km. Per ronde 4 bochten, dus echt voer voor hardrijders. In de eerste ronde ging het super, maar in ronde 2 begon het zwoegen. Zelfs zo erg dat Joost zich zelfs vergiste in de route. Maar door snel reageren van de seingevers kon hij vlot weer de juiste weg volgen. Wel kostte dit een paar seconden en wat moraal. Met weinig vertrouwen naar huis, alwaar de uitslagen al per email aangekomen waren. 6e van de 30 senioren en 16e overall in een deelnemersveld van 114 man. Achteraf alsnog niet slecht, al voelde het anders.

FCA Tourpool 2015: de prijzen

Nog 2 weekjes en dan begint de Tour in Utrecht. Maar nog belangrijker dan de Tour de France, is de FCA Tourpool!!! De ultieme kans op de eeuwige roem als wielerkenner. Maar, dankzij zeer trouwe en gulle sponsoren, hebben we weer een leuk prijzenpakket kunnen regelen.

De eerste prijs: een weekend gratis rijden in een Toyota Aygo, inclusief 1 gratis tank benzine. Beschikbaar gesteld door Toyota Oostendorp Cuijk. Neem eens een kijkje op hun site, of loop eens binnen in de mooie showroom aan de Ewinkel te Cuijk.

De tweede prijs: 2 bioscoopbonnen. Deze prijs is aangeboden door Wessel van Geffen Architecten. Compact van omvang, maar met een schat aan ervaring binnen de architectuur. Winnaar van de Betonprijs 2013; vele wielrenners zijn op hun rit naar Groesbeek het prijswinnende ontwerp van de keersluis bij Heumen tegengekomen.

De derde prijs: Wederom dank aan Tonn van Alphen Tweewielers uit Handel voor het beschikbaar stellen van een schoonmaakset voor de fiets. In Handel staat de koffie altijd klaar, en wordt er uitgebreid de tijd genomen om voor u de juiste fiets te kiezen. Kijk voor een compleet overzicht op de vernieuwde site.

De Rode Lantaarn wordt beschikbaar gesteld door Attentiv Habraken & Schut, HET adres in de omgeving van Uden voor verzekeringen, hypotheken en banksparen. Zij hebben persoonlijke aandacht voor iedereen, dus ook voor de iets minder grote wielerkenners.

Mocht je al vast aan de gang willen met je lijstje renners, vind je hier de voorlopige startlijst.

Andrew 3e bij WVAN Handel!

Het begint een beetje de vaste kern te worden op woensdagavond. Want wederom stonden Andrew, Johan, Stephan en Peter aan de start. Een leuk team waarvan je weet wat je aan elkaar hebt. Peter had er zin in en ging meteen er van tussen. Helaas ging niemand mee en het was ondoenlijk, met weer een stevige wind, om alleen door te gaan. Iets later ging de nieuwe Nederlands kampioen, Frank Witlox er van door. Peter sprong weer mee maar ook deze poging zou slechts enkele ronden duren. Na de aansluiting ging Andrew er van door en iets later sloot Bollen aan. Samen liepen ze steeds verder uit. Stefan, de broer van Johan, ging alleen
op pad. Andrew die het steeds zwaarder kreeg , moest Bollen laten gaan maar kon aan sluiten bij Stefan. Bollen won de wedstrijd en Andrew die Stefan op het laatste rechte stuk liet gaan werd knap derde. Het was voor iedereen toch een zware wedstrijd geweest. Johan won de sprint van het peloton dat inmiddels helemaal uit elkaar geslagen was en werd vierde. Peter zat ook goed voorin en werd achtste. Stephan liet het lopen en werd tweeentwintigste.

Het was een drukkend/benauwd avondje in Handel. Bij de amateurs 5 man aan de start van FCA, Nick, Joost, Willy, Henry en Sander, mooi aantal. Langs de kant was het ook weer druk, Ferry was er ook bij, leuk om van hem de aanmoedigingen te krijgen. Vanuit de start ging Nick er al meteen vandoor en kreeg 2 man mee. Ze reden meteen een mooi gaatje bij elkaar. Vanuit het peloton vormde zich een groepje met 8 man waar Sander bij zat. Deze sloten 3 rondjes later aan bij het groepje van Nick. Dit draaide perfect rond en ze kregen alle ruimte van het peloton, want het liep op naar ruim 3 minuten. In de finale waren er een paar uitvallen, ook van Sander, maar de beslissende was net teveel voor Sander en Nick. 2 man bleven vooruit en Sander werd uiteindelijk 7e en Nick 11e. Henry werd als 12e geklasseerd en Joost 15e.

Antoine op podium bij NK WFN te Beegden!

De masters 50+ mochten als eerste vertrekken in Beegden. Een mooi rondje met drie korte beklimmingen. Twee man van Fca meldde zich bij de start. Peter en enigszins verrassend, Bart. Er stond weinig wind op het zonnige parcours, wat tot gevolg had dat lang alles bij elkaar bleef. Drie ronden voor het einde lukte het dan toch drie man om weg te rijden. Of beter gezegd niemand wou het gat dicht rijden. De drie bleven net voor tot de finish, daarachter ging zich men opmaken voor de sprint, met het nodige getrek en geduw. Dat ging goed tot twintig meter voor de streep, waar enkele renners over elkaar vielen en iedereen vol in de remmen moest. Peter die goed voorin zat was hier de dupe van en probeerde de vallende renners te ontwijken, kon geen kant op, en belandde in de hekken. Weg top tien plek. Maar gelukkig had hij verder geen schade. Bart intussen kon er net langs en finishte als achttiende. Peter werd geklasseerd als eeendertigste.

Bij de masters 40+ stonden maar liefst 5 man van FCA aam het vertrek: Andrew, Antoine, Stephan, Johan en Henry. Het was een aangename koersdag: de zon scheen zonder dat het té warm was en er stond wat wind, zonder dat het echt waaide. Vanaf het begin werd er gekoerst en toen het stof opgetrokken was reden er 7 man vooruit met hierbij Stephan en Antoine namens FCA. Een mooi groepje, maar ook nog zo’n 60 kilometer te gaan, dus het zou een zware onderneming gaan worden. Redelijk goed samenwerkend fietsen ze rond de 35 seconden voorsprong bij elkaar. In het peleton deden de ploeggenoten afstoppend werk. Met nog rond de 10 kilometer voor de wielen sloot een groep van 16 aan en leken de kansen voor Stephan en Antoine geslonken. Bij deze frisse mannen zaten enige gerenomeerde kleppers en naar de streep rijden en gaan sprinten is een slecht idee als je zolang al vooruit gereden hebt. Dus toch maar gaan aanvallen, ondanks de zure benen. Met zo’n 3 kilometer nog te gaan was er een moment waarop het stilviel en hier maakte Antoine gebruik van om te demareren. Hij kreeg Stefan Lotz mee. Iemand die doorrijdt, maar ook snel op de meet is. Nog wel een beetje geprobeerd te linkeballen, maar dat mocht allemaal niet baten: 2e in de sprint ! Heel FCA kon terugkijken op een geslaagde en aanvallende wedstrijd.

Als laatste de Amateurs: daar stond alleen Joost aan het vertrek. Al in ronde 1 begon de achterderailleur kuren te vertonen. Joost kon alleen op de 13 en de 12 rijden zonder dat de ketting oversloeg. Dit ging 35 km goed. Daarna kwam hij te langzaam op gang vanuit een bocht, verloor aansluiting met het peloton en kreeg het gat uiteindelijk niet meer dicht. Einde koers dus, en flink balen.

WVAN Asten

Een nieuw rondje in Asten deze keer. De bekende smalle wegen, maar een leuk rondje met veel open stukken waar de wind vrij spel had. En die wind was wederom aanwezig, voor sommigen een verschrikking voor anderen een welkome gast. Vier man van Fca stonden aan het vertrek. Andrew, Johan, Stephan en Peter. Na de eerste bocht kwam alles al op de kant. Net iets voor Johan, hij reed weg in ronde twee en kreeg drie man mee. Tot zeker driekwart koers bleven zij weg maar werden toen toch gegrepen. Inmiddels stond de deur achter wagenwijd open en er bleven maar vijftien man over, waarvan alle vier onze Fca ers. Andrew probeerde het ook maar weer eens, reed twee ronden alleen op kop maar werd ook teruggepakt. Een sprint dus met de wind vol op kop. Andrew werd netjes vierde, Peter achtste, Johan achtiende, Stephan eenentwintigste.

Presto Pedale Netersel

Op maandagavond 8 juni werd de fameuze “Presto Pedale” vereden in Netersel. De Presto Pedale is met een prachtige omloop door het buitengebied van het dorp, de laatste nog bestaande Kempische wilde kermiskoers zoals er in de jaren tachtig van de vorige eeuw velen van waren. Een gezellige koers dus met 72 deelnemers aan het vertrek voor 58 km.

Er werd snel gestart. Ondanks een felle wind en een heuze kasseienstrook werd er 42 gemiddeld gereden. Sander en Nick probeerde talloze keren aan te vallen. Iedere ronde werd bij het buiten rijden van het dorp geprobeerd de zaak op de kant te zetten. Zonder resultaat. Samen besloten Sander en Nick in de laatste 2 rondes het nog eenmaal te proberen maar vluchters werd amper ruimte geboden.

In de massale aankomst kwam Sander helaas net buiten de prijzen als 11e over de meet. Nick zat er vlak achter als 14e.

Al met al een schitterende koers die zeker volgend jaar weer op het programma staat.