BWF Ammerzoden

Op zondagmorgen was de laatste BWF wedstrijd dit jaar in Ammerzoden. Peter stond ook hier aan het vertrek bij de 50 plus. Een kort rondje met maar
liefst zes bochten. Enkele renners wilden nog wat punten halen voor het klassement en vertrokken als een speer. Het ging snoeihard door de bochtjes
en Peter moest vaak een gaatje laten om het vervolgens weer dicht te rijden. Na enkele ronde werd het toch te veel en hij moest de acht man grote
kopgroep laten gaan. Met drie man reden zij verder maar het gat met de koplopers werd langzaam groter. Een van de drie besloot toen om het alleen te proberen
en reed weg, de ander zij enkele ronden later “succes” en liet zich terugvallen. Zo kwam Peter alleen te zitten met nog achttien ronden te gaan voor plek tien.
Dit hield hij vol tot het einde.

Peter wint en pakt eindklassement in Venlo

Afgelopen zaterdag was de finalewedstrijd op de baan in Venlo om de Dekkers masters cup. Bij de 40 + stond Henry aan de start en bij de 50+ Peter, die zijn eerste plaats in het klassement wilde verdedigen. Na de opwarmrondes ging het los en meteen werd er gedemarreerd. Twee man namen wat voorsprong, het was Henry die het gat met groot machtsvertoon dicht reed. Daarna sprong een man weg en zou lange tijd weg blijven. Mede door de stevige wind werd er afwachtend gekoerst.
Met nog tien rondes te gaan zette men de achtervolging in en werd hij op twee ronden voor het einde ingerekend. Inmiddels waren de 60+ afgesprint en was het de beurt aan de 50 plussers, op een ronde voor het einde reed een renner weg maar kreeg meteen twee man op zijn wiel, waaronder Peter. Met zijn drieën reden ze naar de streep en Peter kon er nog net overheen en won zo de wedstrijd bij de 50 plus en daarmee ook het eindklassement. Daarna was de 40 plus aan de beurt, maar Henry liet de sprint lopen en finishte als achtste.

Ronde van Giessen

Op vrijdag 11 september vertrokken Nick en Sander naar Giessen voor de 31e ronde van Giessen. Het is een gezellige avond criterium waarbij in het licht vertrokken word en het langzaam donker word in de wedstrijd. Met een Kermis en een jaarmarkt er bij zat het met de sfeer wel goed.

Het rondje is erg lastig: 800 meter lang met 6 bochten. Nick had hier al eens vaker gereden en wist dat het hier van start tot finish afzien word. Een goede warming-up is belangrijk dus. Na het startschot stond de deur van achteren flink open. Iedere ronde vlogen er renners af. Sander moest laten lopen maar bleef zijn tempo rijden in een groep. Ook Nick moest door een klapband van een andere renner laten lopen. Overal op het parcours reden renners rond die 1 of meer rondes gedubbeld waren. Blijven rijden dus en kijken waar het schip strand. Nick eindigde als 21e en Sander als 26e.

Een leuk rondje om volgend jaar nog eens te doen en met iets meer geluk (en conditie) moet er hier een leuke uitslag te halen zijn.

Antoine aan de bak in Heerlerheide en Dordrecht

Eigenlijk 2 koersen van Antoine die geen verslag verdienen. In Heerlerheide werd vlak voor de start van de koers besloten de elite (ongeveer 45) en de amateurs (ongeveer 65) samen te voegen (en niet met 2 minuten tussentijd te laten starten). Slim besluit, maar wel raar om dan ook niet echt samen te starten, maar de elite als eerste te laten opstellen. Met veel bochten en een glooiend parcours dus direct aan het elastiek voor de amateurs. Nummers eindigend op een “8” werden als allerlaatste opgeroepen. Antoine had nummer “88”….
. Ondanks dat, lag hij best goed in koers totdat hij meende lek te hebben en vergeten was dat er geen ronde vergoeding was…. einde koers dus. Wel wat doorgereden nog, maar een DNF achter de naam.

Dordrecht omdat het er vlak voor de start mega begon te regenen en Antoine er een training van maakte.

Foto’s Heerlerheide

Foto’s Dordrecht

Ronde van Oosterhout 2015 oftewel ‘Oh moeder wat is het heet’

Afgelopen zondag stond FCA Cycling Team met 4 man aan de start van de Ronde van Oosterhout: Henry, Nick, Sander & Andrew. Joost was ingeschreven maar hij moest zich afmelden met griep, wellicht een verstandige keuze gezien de bijna 30°C hitte. Nick & Andrew hadden de pech dat ze zich achterin mochten opstellen van de ongeveer 80 sterk deelnemersveld. Voor Nick werd het van kwaad tot erger toen er bij de startbel iemand vlak voor hem viel en hij zijn voeten op de grond moest zetten. Al meteen in de achtervolging dus en het duurde bijna een ronde voordat hij de staart had bereikt van het languitgerekte peloton. Het nivo was hoog met veel ex-elite renners in het deelnemersveld en een bergprijs op de Waaldijk, een leidersprijs en de premies zorgde voor een hoge gemiddelde snelheid.

De beslissing viel vrij vroeg in de wedstrijd toen een groep van een man of tien wegreed en niet meer gezien werd door de grote groep. Helaas zat er geen FCA man bij maar Sander, Henry en Nick hebben diverse pogingen gedaan om weg te komen. Door de inspanning en de hitte, zakten Henry en Nick rond halve koers terug in het peloton. Sander heeft netjes de hele wedstrijd in de top-20 of 30 van de groep gereden maar zijn pogingen tot wegrijden werden steeds teruggehaald door ploegmaten van de kopgroep renners. Het duurde drie kwartier voordat Andrew eindelijk voorin gesignaleerd werd. Er zat eigenlijk niet veel meer in behalve één poging met een ronde of drie te gaan samen met een andere renner maar presteren in zulke warmte zit niet in zijn keltische bloed en ze werden vrij snel teruggepakt. Uiteindelijk mocht het peloton 3 rondes ‘te vroeg’ sprinten voor de 16e plaats, vanwege de snel naderende kopgroep. Sander werd als 29e geklasseerd, een mooie prestatie in zijn eerste koers sinds een maand, Andrew 38e en Henry 43e. Nick heeft, voor het einde, het peloton laten lopen en werd niet geklasseerd. Al met al een zware wedstrijd, iets verzacht door de aanmoedigingen en cola(!) van Familie Dijkink. Maar moeder wat was het heet!